Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Άκου, τους χωρίζει ο χρόνος!

Άκου, τους χωρίζει ο χρόνος!
Του Στέλιου Παπαντωνίου
Δεν θέλει και πολλά ο άνθρωπος να διακρίνει τη δουλοπρεπή στάση από την του ελευθέρου ανθρώπου. Κατά μίμηση, παρότρυνση, ακολουθία, υποταγή στην Τουρκία αποφάσισαν κι οι κατοικούντες στις κατειλημμένες μας οικίες και εκμεταλλευόμενοι τις δικές μας περιουσίες μετά των κλεφταποδόχων εποίκων να μην ακολουθήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες στην αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή, στέλλοντας το μήνυμα πως αυτοί είναι της Τουρκίας ακόλουθοι και σ’ αυτήν και μόνο υπακούν, αποτελούν μιαν ανεξάρτητη οντότητα στην Κύπρο που δεν ακολουθεί την Κυπριακή Δημοκρατία και –γενικά- ζουν στον τούρκικο κόσμο τους.
Και αντί οι πολιτικοί και πολιτειακοί ηγήτορες αυτού του τόπου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κομματάρχες (τινές εξ αυτών) να κακίσουν αυτή την απόφαση ως οπισθοδρομική και ως  μη συνάδουσα με τις διακηρύξεις τους για λύση του κυπριακού,  εξαποστέλλουν το πληρωμένο μήνυμα (κάποιοι πληρώθηκαν για να το σκεφτούν ή κάποιοι συσκέφτηκαν αφού μόνοι δεν σκέφτηκαν) «ο χρόνος μας χωρίζει μα η ελπίδα μας ενώνει.» Από μόνο του ένα δουλοπρεπές μήνυμα, κάμετε εσείς όπως σας λέει η Τουρκιά κι εμείς έχουμε τον τρόπο να σας καλύπτουμε! Αγάπες μου μεγάλες!!!
Δεν αξίζει βέβαια να ασχολείται κανένας με το πληρωμένο, αλλά βγάζει συμπεράσματα, όπως, άρα πριν την αλλαγή της ώρας δεν σας χώριζε τίποτε, ή ακολουθήστε και σεις την ώρα της Τουρκίας να μη σας χωρίζει τίποτε. Όσο για την ελπίδα, κακοπαθαίνει κι αυτή, όπως τόσες άλλες έννοιες, γιατί το παιχνίδι κατάληξε λεκτικό, όποιος συγχύσει τον άλλο με περισσότερες θολές έννοιες, λες δικαιώματα αλλά με ουρά, λες ελευθερία, σου λεν επανένωση, λένε επανένωση αλλά δεν θα είναι γιατί στο μεταξύ προκύπτει κάτι άλλο, λεν πάμε με τους χάρτες για το εδαφικό, όχι λέει, όλα στο τραπέζι, μια σύγχυση που θέλουν να απλωθεί στον κόσμο κατά αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Ευτυχώς, λέω, καμιά φορά, που τα παιδιά μας δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν ακούν ειδήσεις, δεν ενδιαφέρονται για το πρόβλημα. Ειδ’ άλλως θα γίνονταν ως τώρα γιουσουφάκια, αφού γι’ αυτό τους ετοιμάζουν. Μη γένοιτο.