Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Περί των καθαρμών

Περί των καθαρμών
Του Στέλιου Παπαντωνίου

Πολλή σκουριά επεσωρεύθη. Χρήζομεν απαξάπαντες καθάρσεως. Και πρώτα τα παιδιά μας, που πρέπει να μάθουν για τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου να ενωθούν με την Ελλάδα, για την επακολουθήσασα ανεξαρτησία, την τουρκοκυπριακή ανταρσία του 1963 (έστω κι αν μερικοί ελληνοκύπριοι τσιουνιάζονται με τον όρο), να μάθουν για τη χούντα στην Ελλάδα του 1967, το πραξικόπημα του 1974 και την τουρκική εισβολή. Να ξέρουν ποιοι ήταν οι στόχοι του αγώνα, πού καταλήξαμε και να υπολογίζουν πού θα καταλήξουμε αύριο αν αποδεχτούμε τις προτάσεις των Τούρκων, ακόμα και την προβληματική και ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αλήθεια, όταν γράφουν εκθέσεις για το ρατσισμό δεν πέρασε από το μυαλό τους πως ρατσισμός υπάρχει και στο διαχωρισμό των δυο εν Κύπρω κοινοτήτων; Να διδαχτούν και με πολλές επαναλήψεις και κατ’ οίκον εργασία για  την τεσσαρακονταετή συνέχιση της κατοχής, την παραμονή στην Κύπρο χιλιάδων τούρκων στρατιωτών, την ερήμωση, φθορά και ισοπέδωση κάθε ελληνικού και χριστιανικού μνημείου πολιτισμού, για  την κάθοδο των βρακοφόρων εποίκων και την στραπατσοειδή αλλαγή της πληθυσμιακής αναλογίας των Κατεχομένων, αφού οι τουρκοκύπριοι είναι ήδη μειονότητα, να εμπεδώσουν πως  η αναίδεια του εκάστοτε εκπροσώπου των τουρκοκυπρίων  και τώρα του κυρίου Έρογλου αναθρώσκει και ζητά και διακηρύσσει και δεν το κρύβει και δεν ντρέπεται, να συμφωνηθεί μια νέα Δημοκρατία με δυο συνιστώντα κράτη, άρα να εξισώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία με το παρακράτος – παγκόσμια με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ καταδικασμένο ως αποσκιρτήσαν τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράνομο μόρφωμα με το οποίο  καλούνται τα άλλα κράτη να μη συνεργάζονται και να μην το αναγνωρίσουν, να έχει, λέει, ο μουκτάρης των κατεχομένων την άδεια να εισάγει όσους θέλει από την Τουρκία και να τους μεταποιεί σε τουρκοκύπριους παρέχοντάς τους ιθαγένεια, να έχει το δικαίωμα να γίνει η μειονότητά του δυο εκατομμύρια κι εμείς στη στασιμότητά μας να παρακολουθούμε χάσκοντες  και να ξεπουλούμε την πατρίδα για να εγκατασταθούν κι άλλοι κι άλλοι, έχοντας φύλακα προστάτη τους την Τουρκία με τα επεμβατικά της δικαιώματα! Τι φοβάστε, λέει, εσείς οι ελληνοκύπριοι; Κι η Ελλάδα θα’ χει επεμβατικά δικαιώματα! Τ’ ακούς, μάνα; Ρεζίλι των σκυλιώνε γενήκαμε!

Όλα αυτά λοιπόν να τα μάθουν τα παιδιά μας, να τα εμπεδώσουμε κι εμείς, γιατί όχι μόνο ξεχνάμε μα και τρομάζουμε γιατί ο Μπαν και ο Ντάουνερ (εν διά δυοίν) μας εμπαίζει επισήμως κι εμείς το αντιλαμβανόμαστε, αλλ΄ανεπισήμως, γι’ αυτό και δε βλέπουμε ακόμα ανακοινώσεις κρατών φιλικών μας, έστω και της Ελλάδας, να τα λέει σταράτα. Πόσο θα’ θελα να τους κάτσω σ’ εξετάσεις και τον Μπαν και τον Ντάουνερ! Εξεταστέα ύλη, σε τέσσερις μέρες να αποστηθίσετε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο και να καταγράψετε τους όρους εντολής της ειρηνευτικής δύναμης στο νησί. Σε τέσσερις μέρες, ειδ’αλλως απορρίπτεσθε!

Καιρός όμως να επαναλάβουμε εμείς πρώτοι την εξεταστέα ύλη, να εκκαθάρωμεν τον νουν από παντός μολυσμού σεμιναρίων, να επαναβλέψουμε, να ξαναδούμε τα δίκαιά μας, για να μπορούμε με κρύσταλλο  νου και καρδιά να συνεχίσουμε τον αγώνα. Και πρώτα τα παιδιά μας, χωρίς να παπαγαλίζουν ανακοινώσεις κομμάτων και κομματικών οργανώσεων. Το παπαγαλίζειν βλαπτικόν!  


Καθαρμός ή κάθαρση λοιπόν. Να ζήσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας  το καμίνι της καταστροφής μας, για να εξέλθουμε και  να εξέλθουν γνήσιοι αγωνιστές της λευτεριάς τους και της λευτεριάς μας.