Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παιδική παράσταση Αριστοφάνη

Ειρήνη του Αριστοφάνη από το Δ΄Δημοτικό Αγλαντζιάς (Κ.Α΄)

Ακόμα κι ο ίδιος ο Αριστοφάνης προσκλήθηκε κι ήρθε στο Σκαλί Αγλαντζιάς να παρακολουθήσει την Ειρήνη του την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στη σκηνική παρουσίασή της από τα παιδιά της Γ΄ τάξης του Δ΄ Δημοτικού Αγλαντζιάς (Κ. Α΄) 

Πρωτότυπη παράσταση, που ομολογουμένως θαυμάστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους,  με παιδιά κάτω των δέκα χρόνων και όμως πραγματική, επιτυχημένη, με αιχμές για τη σύγχρονη πραγματικότητα, με τους ηθοποιούς να αισθάνονται και να αποδίδουν το ρόλο τους άνετα, με την αρμονική  συμμετοχή όλων των παιδιών της Γ΄τάξης, ανεπανάληπτο θαύμα  διδασκαλίας.

 Και τι δεν κάνει ο δάσκαλος όταν έχει όραμα και πίστη στη δύναμή του και στη δύναμη των παιδιών!  Η θεατρική διασκευή και η μουσική επένδυση έμπνευση της ακάματης δασκάλας Δέσποινας Ηρακλέους, η διδασκαλία του θεατρικού κειμένου με το απαραίτητο μεράκι της Μαρίας Ελευθεριάδου, Δέσποινας Ηρακλέους, Στάλως Καρτακούλλη, η κατασκευή των θεατρικών αντικειμένων έργο της Κατερίνας Τσάμη. Η διδασκαλία των τραγουδιών, με επιστέγασμα την Ειρήνη του Γιάννη Μαρκόπουλου - όπου όλος ο θίασος επί σκηνής-  χρωστά την επιτυχία στη Μιράντα Πασιαλούντα. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν να λειτουργήσει το θαύμα. Οι εμπνευσμένοι δάσκαλοι ανοίγουν νέους ορίζοντες στα παιδιά και στα εγγόνια μας, στηριγμένοι στις στέρεες βάσεις του πολιτισμού μας.

Στέλιος Παπαντωνίου