Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κομματικές στάνες και ελεύθεροι πολίτες


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Του Στέλιου Παπαντωνίου
Πάλι έδρασαν οι άγνωστοι γνωστοί, οι εγκέφαλοι των κομμάτων, όσοι διαμορφώνουν την πολιτική ζωή του τόπου και θεωρώντας τους πολίτες αρνιά αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς με γνώμονα το κομματικό δικό τους όφελος και όχι το κοινό καλό που ορκίζονται -όταν αναλαμβάνουν θώκους- ότι θα υπηρετήσουν.
Αυτό είναι το χειρότερο στη δημοκρατία, να’ χεις τους ολίγους εκείνους που αναρριχήθηκαν –Θεός ξέρει πώς- στην ιεραρχία των κομμάτων και γι’ αυτό τα θεωρούν τσιφλίκι πατρογονικό και όχι έκφραση της θέλησης του λαού.
Αποφασίζουν λοιπόν και διατάσσουν ποιοι θα είναι εκτός ποιοι θα είναι εντός του ψηφοδελτίου, και προπάντων ποιοι θα εκλεγούν και ποιοι δεν. Μα έχουν τόση δύναμη; Παιχνίδι είναι γι’ αυτούς και τα επιτελεία τους, το παίζουν και κερδίζουν τις περισσότερες φορές, γι’ αυτό είναι και επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων.
Ο ελεύθερος όμως πολίτης, που δεν μαντρίζεται, έχει τα δικαιώματά του και γι’ αυτά οφείλει να παλεύει καθημερινά και εναντίον των λεγομένων εκπροσώπων του λαού, όταν αυτοί αποδεικνύονται πειθήνια όργανα των κομματαρχών.
Η ελευθερία ήταν πάντα επικίνδυνο αγώνισμα, αξίζει  όμως, γιατί γι’ αυτήν γεννηθήκαμε. Κληθήκαμε από τον Πανάγαθο να είμαστε ελεύθεροι και υπεύθυνοι.